вівторок, 31 січня 2017 р.

Перевірені рецепти приготування кролятини

Тушковане м'ясо

Беремо заздалегідь вимочене у воді ( не менше 3 год ) м'ясо кролика і ріжемо його на невеликі шматочки. Тоді виложуємо на сковорідку і тушимо десь хвилин 30,поки не почне трохи піджаруватись. Після цього переложити мясо в каструлю на невелекий вогонь. Долити туди 100 гр води,1-2 столових ложки сметани,сіль,перець,лаврове листя,різані невеликими кубиками моркву і цибулю. Можна ще якісь приправки, це вже як хто любить) . І хай все разом тушиться до готовності. Тільки не забувати часто перемішувати,щоб не пригоріло. Кролик,приготований за цим рецептом, вийде дуже смачний, м'ясо буде м'яке і соковите. Його дуже люблять дітки,перевірено на своїх)).

М'со кролика запечене в рукаві з овочами
Це дуже легкий спосіб приготування. Цілу вимочену тушку кролика треба натерти сіллю,часником,сумішшю перців,лаврове листя. І все,можна ложити в рукав і запікати, а можна приготувати ще гарнір. Для гарніру можна взяти 1-2 кг картоплі,1-2 шт. середні морквини,цибулю. Все очистити,моркву і картоплю порізати кубиками,цибулю кільцями,посолити,можна добавити трохи кропу,столову ложку олії. Добре все перемішати і теж виложити в рукав збоку кролика.
Запікати при 180° градусах 1-1,5 год (залежить від велечини тушки, якщо тушка велика 2,5 кг або і більша,то запікати годин 1,5 - 2 ).

Немає коментарів:

Дописати коментар