М'ясо кролика – прекрасний дієтичний продукт, який відмінно засвоюється, також воно містить залізо, вітаміни групи В, солі калію, фосфору, магнію та інших мінеральних речовин.
Кролятина смачна і живильна, успішно конкурує з птахом, свининою та яловичиною. За вмістом білків (22-23%) кролятина займає проміжне місце між пташиним м'ясом і м'ясом великої рогатої худоби. Азотисті речовин у м'ясі кроликів міститься не менше, ніж у м'ясі курей, свинині й баранині. Воно менш багате жиром (9-10%), ніж жирна яловичина і свинина, але жир кролика по харчовій цінності вище жиру інших тваринОсобливо корисна кролятина для осіб, які потребують повноцінних білкових продуктах, дітей дошкільного та підліткового віку, годуючих матерів, людей похилого віку. Регулярне харчування цим м'ясом сприяє підтримці нормального для людини жирового обміну і оптимального балансу живильних речовин. Враховуючи, що кролик смокче материнське молоко практично до самого забою (4 місяці), аромат і смак його м'яса навіває мрії про царствено-молочному дієтичному продукті.
Регулярний прийом кролячого м'яса сприяє підтримці в організмі нормального жирового обміну і оптимального балансу живильних речовин. Наявність у кролятині лецитину й невеликий вміст холестерину профилактирует атеросклероз. Кролятину корисно вживати людям, що лікує онкологічні захворювання, тому що вона здатна знизити дозу прийнятої радіації. Кролятина – гарне харчування для головного та спинного мозку, в ній міститься вітамін В12, поліпшує синтез ДНК, мієліну, м’ясо – відмінний антиоксидант. В якості антиоксиданту кроляче м’ясо дозволяє підтримувати шкіру і слизові оболонки в прекрасному стані. В кролятині міститься фосфор, що входить до складу кісток скелета людини. Печінка кролика – корисний продукт для людей з важкими захворюваннями.

Немає коментарів:
Дописати коментар